Beauprêx

Jaken ajatukset projektista

GRW:n kanssa työskentely oli erittäin helppoa. He opastivat minut kaikissa vaiheissa, olivat tarkkaavaisia visiotani kohtaan ja tekivät huolellisia muistiinpanoja. Olin varma siitä, että he varmistaisivat sen sopivan haluamani tunnelmaan, ja he todella pitivät lupauksensa.
Jake Beauprez

1. Projektin yleiskatsaus

Beauprêx eli Jake Beauprez on muusikko ja luova tekijä, joka toimii Boulderissa, Coloradossa. Tässä hieman tietoa hänestä omien sanojensa mukaan: ”Elämme maailmassa, joka on vaivannut vihasta, jakautumisesta, pelosta ja kärsimyksestä, ja pyrin olemaan arvokas osa muutosta kohti parempaa maailmaa. Uskon universaaliin, ehdottomaan rakkauteen ratkaisuna kaikkiin ongelmiin, joita kohtaamme juuri nyt, ja toiveenani on jakaa tuo visio muiden kanssa ympäri maailmaa.”

2. Tavoitteet

Jakella oli erilaisia tavoitteita verkkosivustolleen. Tässä muutama hänen omilla sanoillaan:

  • ”Halusin luovan verkkosivuston ammattimaisella sävyllä, joka esittelee erilaisia projektejani.”
  • ”Tavoitteenani oli luoda yhtenäinen kokemus verkkosivuston vierailijoille.”
  • ”Halusin, että verkkosivusto sisältää kiinnostavia tekstuuria, värejä ja taustoja sivuston eri osissa.”

 

3. Värit

#E8E9F3

#720090

#070707

Jakeen värimaailman osalta halusimme pysyä melko neutraalina, mutta halusimme lisätä hieman väriä. Keskusteltuamme Jaken kanssa ja katseltuamme monia hänen meille lähettämiään valokuvia, tajusimme, että violetti olisi hänelle sopiva valinta. Monissa hänen valokuvissaan oli joko violetti- tai sininen sävy, ja hän oli maininnut haluavansa jotain hieman tummempaa ja viileämpää. Violetti oli ilmeinen valinta.

Valittuamme violetin hänen päävärikseen päätimme käyttää muualla sivustolla poisvalkoista ja mustaa värimaailmaa. Verkkosivusto esittelee monia valokuvia ja taustoja, joten ylläpitämällä yhtä pääväriä ja muita värejä neutraaleina varmistamme, että sivusto ei tunnu liian kiireiseltä tai häiritsevältä.

4. Fontit

Halusimme antaa Jaken sivustolle jonkin verran karheaa tunnelmaa, ja se ohjasi valintojamme fonttien suhteen.

Valitsimme huomiota herättäväksi ensisijaiseksi fontiksi Fredericka The Greatin. Tämä fontti on hyvin erottuva ja oli ehdottomasti rohkea valinta ensisijaiseksi fontiksi. Jake oli maininnut meille etsivänsä sivustolle henkilökohtaisempaa tunnelmaa. Henkilökohtaisen tunnelman ja fontin kirjainten karheuden huomioon ottaen lopullinen valintamme oli Fredericka.

Toisena fonttina käytimme Covered by Your Grace -fonttia. Siinä on irrallisen käsinkirjoitettu tyyli, mikä antaa sivustolle henkilökohtaisemman tunnelman, ikään kuin Jake kirjoittaisi sisällön sivustolle itse käsinkirjoituksella.

5. Tyyli ja Visuaalit

Työskentely taiteilijan kanssa on aina ilo, koska voimme nauttia hieman enemmän luovasta vapaudesta kuin tavallisesti. Arvostamme myös toisen luovan ihmisen antamaa panosta.

Tässä on, mitä Jake sanoi yhteistyöstämme tavoitteenaan luoda oikea tunnelma ja visuaalisuus verkkosivustolleen: ”Halusin sen tuntuvan yhtenäiseltä ja tyylikkäältä, jonkin verran karhealta ja indie-henkiseltä. Te saitte juuri sen aikaan ja lisäsitte vielä siihen oman tunnelmanne. GRW auttoi luomaan visuaalisen maiseman, jota en olisi koskaan voinut kuvitella itse. Te näitte visioni juuri niin kuin sen kuvailin ja viitteitte sen vielä askeleen pidemmälle. Rakastan sitä.”

6. Nettisivujen struktuuri

Jaken verkkosivusto koostuu 6 sivusta.

  1. Koti – Antaa yleiskuvan Jake Beauprezista, siitä mitä hän tekee ja mitä kävijät löytävät hänen verkkosivustoltaan.
  2. Musiikki – Ohjaa käyttäjiä kuuntelemaan Jaken musiikkia ja tarjoaa taustatietoa hänen kappaleistaan.
  3. Videot – Ohjaa käyttäjiä Jaken YouTube-kanavalle, jossa hän tekee luovia videoita ajankohtaisista maailman ongelmista.
  4. Live – Mahdollistaa Jaken ilmoittaa live-esiintymisistään, jotta käyttäjät tietävät, milloin ja missä Jake esiintyy.
  5. Ajatuksia – Blogimuotoinen sivu, jolla Jake voi jakaa ajatuksiaan musiikista, ajankohtaisista tapahtumista, filosofiasta jne.
  6. Yhteystiedot – Sivu, jonka kautta käyttäjät voivat ottaa yhteyttä Jakeen ja löytää hänen eri sosiaalisen median tiliensä tiedot.